NetCenter informatikai  és elektronikai fejlesztések és szolgáltatások. NetCenter informatikai  és elektronikai fejlesztések és szolgáltatások.
Other languages
Grafikus módra váltás
Szöveges módra váltás
Gyorskeresõ:
Keresés indítása

 
info@netcenter.hu
info@netcenter.hu
számlálók


ADATMENTÉS


Tisztelt Ügyfelünk!
Az adatmentéssel foglalkozó részlegünknek egy különálló honlapot készítettünk, melyet ide kattintva érhetnek el: >adatmentés - NetCenter<
A fenti linken megtalálhatnak minden szükséges információt az adatmentési szolgáltatásunkal kapcsolatban.
Itt csak rövid összegzést tüntetük fel.


A NetCenter célja, hogy segítséget nyújtson ügyfeleinek abban, hogy féltve őrzött és gyakran pótolhatatlan adatait ismét elérhetővé tegye reális áron. Mindennapi életünk elengedhetetlen kellékeivé váltak a számítógépek, 1-1 fontosabb adat (akár ideiglenes) elvesztése is felbecsülhetetlen károkat okozhat, ezért igyekszünk a cégünkhöz leadott adathordozókat a lehető legrövidebb idő alatt bevizsgálni, és pontos adatmentési tervet illetve árajánlatot készíteni.
Sürgősségi adatmentés esetén az árajánlat készítés várható időtartama 2-4 óra, a mentést pedig 24 órán belül megkezdjük.
Különös odafigyeléssel állítottuk össze az adatmentésre vonatkozó árlistát, hogy cégünknél ne fordulhassanak elő nem várt többletköltségek.

Cégünknél egyedül a megbontásos adatmentés bevizsgálása díjköteles, de annak díja is levonható a mentés árából.
Minden egyéb bevizsgálási művelet (műszeres mérések elektronikai laborunkban, szoftveres diagnosztika, állapotfelmérés, felületszkennelés) ingyenes!

Mind a hardveresen mind a szoftveresen sérült adathordozókról vállalunk adatmentést, beleértve nagyobb raid rendszerek illetve központi szerverek helyreállítását is.
A lementendő adatokhoz ilyen esetekben nagykereskedői áron kínálunk új adathordozókat, de van lehetőség az adatokat cd-re vagy dvd-re írva kérni.

Adathordozók típusai:
- 3,5 HDD (IDE, SATA, SATA2)
- 2,5 HDD (IDE, SATA)
- 3,5 SCSI HDD
- Floppy
- CD
- DVD
- Flash memóriák

File-rendszerek:
- FAT (12,16,32)
- NTFS (az összes verzió)
- EXT2, EXT3
- XFS
- ReiserFS
- Raid0 (strip), Raid1 (mirror), Raid4 (parity checked), Raid5 (parity checked), Raid6 (parity checked), Raid10 (strip+mirror)

Az adatmentés menete:

- az adathordozó leadása bevizsgálásra
- cégünk telefonon értesíti a tulajdonost az eszköz/mentés állapotáról, majd ezt követően emailen szakvéleményt küld, mely tartalmazza a körülbelüli árrat és határidőt
- az adatmentés során, amennyiben cégünk kritikus ponthoz ér értesíti a tulajdonost a továbbiakról
- az elkészült mentést a megbeszéltek szerint átadjuk a tulajdonosnak

Az esetek 80-90%-ában a teljes adatmentést 48 órán belül el tudjuk végezni, átlagosan 95-100%-os sikerességgel!

A leadott fizikai hibás eszközöknek átlagosan 90-95%-áról tudunk sikeres adatmentést készíteni.