NetCenter informatikai  és elektronikai fejlesztések és szolgáltatások. NetCenter informatikai  és elektronikai fejlesztések és szolgáltatások.
Other languages
Grafikus módra váltás
Szöveges módra váltás
Gyorskeresõ:
Keresés indítása

 
info@netcenter.hu
info@netcenter.hu
számlálók
A Gladiátor - projectA Gladiátor project keretében fejlesztett rendszerünk egy multifunkciós eszközt takar, amelyet főleg iskoláknak, irodaházaknak, közintézményeknek, nagyvállalatoknak, gyáraknak speciálisan fejlesztünk.
Ezen szervezetek életében igen fontos a számítógépes hálózatok rendszerezése, internet vonalak elosztásába, szabályzása, biztonságos e-mail-ezés ill. egy központi tárhely.

A projekt funkciói összefoglalva:

- lokális hálózaton IP-címek, gépnevek, hálózati beállítások automatikus, kontrollálható kiosztása (DHCP)
- hálózati névkiszolgáló (NS)
- a lokális hálózaton nyomtató megosztása jogosultság ellenőrzéssel
- domain controller (központi felhasználó beléptetés)
- internet elosztás
    - internet szétosztása a lokális hálózat gépei felé tiltási lehetőséggel
    - internet forgalom sávszélesség korlátozása munkahelyenként/csoportonként
    - beállítható tűzfal
        - portok tiltása / engedélyezése
    - igény szerint PROXY szerver
- email postafiókok üzemeltetése
    - pop3 elérés
    - pop3s elérés
    - imap hozzáférés
    - "email-áttöltés"
    - spam és vírus szűrés
    - webmail elérés
- lokális hálózaton adatbázis szerverkénti felhasználás
- webes (belső + külső) elérési lehetőség, webes fejlesztési lehetőség
- nagy sebességű biztonsági háttér tárhely biztosítása (kérhető méret 120GB - 2TB)
    - adatveszteség elleni védelmi rendszer (RAID) 24 órás üzem heletőséggel
    - a tárterület felhasználókra bontása
    - a tárterület felhasználónkénti méretek korlátozása
    - a felhasználók tárterületei az egész hálózaton elérhetők
    - a tárhely hozzáférhető a következő kliens oldali operációs rendszerekkel: Win3.11/95/98/ME/2000/XP/2003/NT valamint minden Linux és FreeBSD Unix alól
    - FTP elérés a felhasználók tárhelyeihez (külső + belső)
    - egy időben több gépre történő kép/film anyag továbbítása (Broadcast) *
- a Gladiátor rendszer az egész hálózatról (beállítástól függően kívülről is ) beállítható, kezelhető*
- a Gladiátor rendszerhez a késöbbiekben beléptető rendszer is kapcsolható*

A Gladiátor projekt jellemzői részletesen:

    A lokális hálózaton a számítógépek a hálózati kártyáiknak MAC addresse alapján azonosíthatók, és (Windows 3.11)-től a hálózati beállítások külső szerverről kioszthatók. Ennek segítségével könnyedén elérhetjük azt, hogy a hálózaton ne lehessen IP-cím ütközés, mindenkinek legyen saját IP-címe, és persze a hozzá tartozó egyedi gépneve.
A hálózati beállítások között kioszthatók az IP címek(IP-address), a Netmask-ok, az alapértelmezett átjárók (default gateway), gépnevek (hostname) , névkiszolgáló címek (nameserver) valamint Linux operációs rendszerek alá további számos beállítási lehetőség. A hálózati beállítások kiosztása DHCP protokollon keresztül történik.

     A hálózati névkiszolgáló segítségével könnyedén megtalálhatjuk lokális számítógépeinket a saját nevük alapján, hiszen minden IP-címhez hozzárendelhető a gép neve. Ennek következtében egy név beírása után megkapjuk a hozzá tartozó IP-t vagy IP beírása után a hozzá tartozó nevet. A névkiszolgáló csak a lokális hálózat felé szolgáltat.
A Gladiátor névkiszolgálója továbbá az internet felé induló névkikereséseket (NS-lookup) is automatikusan tárolja, gyorsítja (cache), hogy az internet vonal a lehető legjobb hatásfokot tudja teljesíteni.

     A nyomtató kiszolgáló az összes rá kötött nyomtatót képes jogosultság ellenőrzéssel szétosztani a hálózaton, hogy bárki bárhonnan tudjon nyomtatni egy vagy több közös nyomtatóra. A nyomtató kiszolgáló csak a lokális hálózaton szolgáltat.

     A domain controller segítségével a központi gépen beállított felhasználók jelentkezhetnek csak be a munkaállomásokon.

     A Gladiátor rendszer mindenfajta internet vonalhoz hozzákapcsolható.
Ezt a vonalat képes a munkaállomások felé továbbítani, vagy munkaállomásonként megszüntetni, valamint a sávszélességet mindkét irányban korlátozni (Bandwidth limit) munkaállomásra, vagy csoportra vonatkozóan.
A sávszélesség portonként beállítható mindkét irányban.
A sávszélesség az internet vonal legjobb kihasználása céljára átfedésesen is beállítható.

     A rendszer az internet eléréshez egy speciálisan fejlesztett tűzfalat használ, ami az igényeknek megfelelően beállítható.
A tűzfal megvédi a rendszert és a mögötte található teljes lokális hálózatot az internetről érkező vírus támadásoktól, valamint az illetéktelenek betörési kísérletektől.

     A tűzfalon a használni kívánt portok engedélyezhetők, valamint a használni nem kívánt portok le is tilthatók.

     A Gladiátor rendszer igény szerint képes PROXY szerverként is üzemelni, ha pl. egy régebbi program miatt ennek használata elkerülhetetlen.

     A rendszeren Email postafiókok is üzemeltethetők, melyeken a tárkapacitás korlátozató.
A postafiókok maximális száma 64.000 db.
A postafiókokból a levelek több módszerrel is letölthetők:
Elérhetők a hagyományos pop3-protokollon keresztül, a biztonsági kapcsolatot használó pop3s portokollon keresztül, az IMAP protokollon keresztül, valamint webes felületről is ssl-en (biztonságos kapcsolat) keresztül.
A postafiókokban igény szerint beállítható spam és vírus szürés működik.
A levelek külső, más postafiókokból is lehívhatók, amelyet a rendszer automatikusan is elvégez a beállításoknak megfelelő sűrűséggel.
Igény szerint a levelezés kívülről is, a világ bármely internetre kapcsolt számítógépéről elérhető! (a Gladiátor webmail felülete valamint a belső postafiókok az internetről egy domain fenntartásával érhető el. Dinamikus IP esetén a Dyndns szolgáltatásunk segítségével lehet elérni.)

     A lokális hálózatra képes a rendszer adatbázist (MySql) is szolgáltatni, ha valamelyik belső program ezt igényli.

     A rendszer belső és külső webes elérést is lehetővé tesz, esetleges webes fejlesztésre is lehetőséget adva. (apache, php, mysql, cgi)

     A Gladiátor nagy (kb. 40-70Mbyte/s) sebességű biztonsági háttér tárhelyet is képes szolgáltatni a hálózatra.
Ennek a sávszélességnek köszönhetően közel DVD minőségű (650MByte-os nagy felbontású DivX-Xvid formátumú) film (hang+kép) folyamatosan, akadás nélkül közel 443 db számítógépen játszható le egy időben 40MByte/s sebességgel számolva!
A tárhely adatveszteségtől teljes mértékben védett rendszer, aminek köszönhetően még hardwarehiba esetén sem vesznek el az adatok!
A rendszer kérhető 24 órás üzemi lehetőséggel, ami annyit jelent, hogy bizonyos hardware meghibásodások során is képes tovább üzemelni, sok esetben még a javítás idejére sem kell leállítani.
A tárhely területe szétosztható a felhasználók között korlátozásmentesen és személyenkénti korlátok alkalmazásával is.
A felhasználók tárhelyen elhelyezett adatai az egész belső hálózaton elérhetők a megfelelő jogosultságok ellenőrzése után.
A Gladiátor rendszer a tárhelyhez megosztott hozzáférést biztosít a következő operációs rendszerekre: Windows 3.11/95/98/ME/NT/2000/XP/2003 valamint mindegyik Linux FreeBSD és UNIX rendszer felé.
A Windows által használt hálózati megosztáson felül a Gladiátor további globális felhasználású lehetőségeket is nyújt a tárhelyhez való kapcsolódáshoz, amely segítségével (a beállításoknak megfelelően) kívülről, az internetről is hozzáférhető a megfelelő felhasználónév/jelszó ismeretében FTP portokollon keresztül.

     A Gladiátor rendszer egy automatikus, többnyelvű webes felületen ssl (biztonságos kapcsolat) -en keresztül kezelhető.
Ezen a felületen a számtalan beállítási lehetőség között az is szerepel, hogy a felületre csak a belső hálózatról, kívülről is, valamint egy-egy számítógépre korlátozva is be lehessen lépni.

     A Gladiátor rendszer folyamatos fejlesztés alatt áll, aminek köszönhetően egyre több új funkciót építünk be a rendszerbe.
A további fejlesztési tervek között szerepel többek között egy saját fejlesztésű épületbiztonsági beléptetőrendszer is.

A Gladiátor rendszer több konfigurációban is kérhető, mindenkinek a saját igényeihez igazítva ajánljuk a legmegfelelőbbet!
Az alap konfiguráció a következőket tartalmazza:

- Internet elosztás, sávszélesség korlátozással.
- IP-cím, hálózati beállítások kiosztása (DHCP)
- automatikus névkiszolgáló
- tűzfal
- email, pop3, imap, webmail
- nagysebességű biztonsági háttértár 120GB méretben